Co budeme potřebovat
Bublanina s červeným rybízem |
300 g polohrubé mouky
200 g pískového cukru
4 žloutky
sníh ze 4 bílků
1/2 sáčku prášku do pečiva
60 ml rostlinného oleje
Příprava těsta a pečení
V míse utřeme cukr se 4 žloutky a opatrně přilijeme olej a třeme dále. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva. Protože je těsto docela hutné a husté, můžeme ho rozředit trochou vody. Dále ušleháme sníh ze 4 bílků a jemně ho zamícháme do těsta.Vyšší plech vytřeme tukem (sádlem) a vysypeme hrubou moukou. Pak do něho nalijeme připravené těsto a to poklademe hustě červeným rybízem.
A dáme péci do předem vyhřáté trouby na 110 °C, kterou po 5 minutách zvýšíme na 180 °C. A pečeme takto asi 40-50 minut, až začne těsto zlátnout a odchlipovat se od okrajů plechu.