HLEDAT

10 června 2018

Bublanina s červeným rybízem

Typickým ovocem českých zahrad je červený rybíz, který je zdrojem tolik potřebné vlákniny a vitamínu C. A protože česká žena je šikovná, umí z něho připravit i chutnou krmi. Například takovou bublaninu s červeným rybízem, jenž je jako dělaná pro milovníky sladkého mlsání.
 

Co budeme potřebovat

Bublanina s červeným rybízem
červený rybíz 
300 g polohrubé mouky
200 g pískového cukru
4 žloutky
sníh ze 4 bílků
1/2 sáčku prášku do pečiva
60 ml rostlinného oleje


Příprava těsta a pečení

V míse utřeme cukr se 4 žloutky a opatrně přilijeme olej a třeme dále. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva. Protože je těsto docela hutné a husté, můžeme ho rozředit trochou vody. Dále ušleháme sníh ze 4 bílků a jemně ho zamícháme do těsta.

Vyšší plech vytřeme tukem (sádlem) a vysypeme hrubou moukou. Pak do něho nalijeme připravené těsto a to poklademe hustě červeným rybízem.

A dáme péci do předem vyhřáté trouby na 110 °C, kterou po 5 minutách zvýšíme na 180 °C. A pečeme takto asi 40-50 minut, až začne těsto zlátnout a odchlipovat se od okrajů plechu.